Audio-Video


O casă inteligentă dispune de sisteme multimedia (audio / video) integrate, distribuite pe diverse zone, capabile să interacționeze între ele. Experienţa utilizatorului este astfel una desăvârşită. Acesta poate să urmarească cele mai recente filme 4K, să asculte muzică de înaltă rezoluție, să se bucure de evenimentele sportive preferate sau să traiască o experiență home theater imbatabilă. Tehnologia dispare și utilizatorul interacționează cu filmele și muzica preferate printr-o interfață intuitivă, ușor de utilizat, de pe un touch panel mobil, de pe smartphone sau prin cea mai simplă metodă de interacțiune dintre toate – propria voce.

Muzica este o artă pe care o putem aduce uşor în casele noastre. O folosim pentru a sărbători, a medita, a ne relaxa sau a crea o anumită stare de spirit. Un sistem “multizone” audio permite ascultarea melodiilor preferate atunci când utilizatorul se mişcă dintr-o zonă în altă, fără a fi nevoit să ia CD-ul sau iPod-ul cu el. Un astfel de sistem inteligent are capacitatea de a folosi și controla sursele de muzică, pentru oricare din zonele casei. Fiecare din aceste zone pot fi programate să redea, independent sau împreună, sunetul de pe diverse surse audio (tuner FM, CD player, DVD player, TV, iPod, Media Server, Internet Radio).

Pentru a obține un sistem audio pentru întreaga casă, care sună excelent, se îmbină cu decorul locuinţei, se potrivește cu stilul de viață al proprietarilor și poate fi savurat ani de zile, este necesar să se apeleze la un integrator de soluţii Smart Home care să aibă şi o vastă experienţă pe partea de echipamente audio-video.

Atunci când ne gândim la echipamentele audio integrate în sistemul de Smart Home, nu trebuie să neglijăm nici exteriorul casei. Puteţi citi mai multe despre soluţiile de sonorizare de exterior pentru grădină sau piscină.

Sistemele home cinema surround introduc utilizatorul în atmosfera filmelor într-un mod cât mai realistic. Proiectarea unui living dintr-o casă inteligentă trebuie să țină cont de aceste funcționalități. Poziționarea boxelor și distanțele dintre acestea și ascultător trebuie precis definite pentru a asigura o audiție optimă. De multe ori aceste condiții tehnice schimbă semnificativ configurația mobilierului din cameră. Televiziunea HD și filmele 3D disponibile pe proiectoare creează o atmosferă palpitantă. Sistemul de Smart Home permite controlul total al luminilor, temperaturii, difuzoarelor și a tuturor echipamentelor de divertisment, oferind utilizatorilor o experienţă unică.

Există soluții care „ascund” televizorul şi îl aduc la vedere doar atunci când utilizatorul vrea să urmărească ceva. Acestea sunt suporturi TV, sub formă de braţ motorizat, care coboară televizorul din tavan la o simplă apăsare de buton.

Interfața de control a sistemelor audio-video este aceeași ca și pentru celelalte funcțiuni de Smart Home. Cu o singură atingere, pe touch panel sau pe un dispozitiv mobil, utilizatorul poate porni muzica, lumina se schimbă într-o scenă “de atmosferă”, iar draperiile se trag pentru o audiție plăcută.

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home