Avantajele controlului de la distanţă

 

Un beneficiu major la o casă inteligentă este posibilitatea de a controla de la distanţă echipamentele şi sistemele inteligente instalate în locuinţă. Tot ce ai nevoie pentru a face acest lucru este un dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau desktop). Pe acel dispozitiv trebuie să ai instalată o aplicaţie care să permită conectarea la sistemul de automatizare al casei.

Control-de-la-distanta

Ce ai putea gestiona de la distanţă?

Iluminatul: Poţi să porneşti sau să opreşti luminile din orice încăpere. De asemenea, ai posibilitatea de a verifica starea fiecărui corp de iluminat din locuinţă, în orice moment.

Temperatura: Poţi să setezi temperatura pentru fiecare încăpere. Seara, la întoarcere, poţi regla când pleci de la birou temperatura dorită astfel încât locuinţa să fie primitoare când ajungi acasă.

Echipamentele audio-video: Poţi să verifici dacă ai uitat muzica pornită într-o cameră sau poţi porni televizorul pe emisiunea preferată înainte de a te întoarce în locuinţă.

Sistemele de securitate: Poţi vizualiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere sau verifica starea uşilor şi a ferestrelor. Poţi dezactiva alarma şi deschide poarta şi uşa de la intrare atunci când cei mici se întorc de la şcoală.

Monitorizare-smartphone

Scenarii: Cel mai simplu este să ai setate scenarii de automatizare predefinite şi printr-o apăsare a unui buton din aplicaţie, să aduci casa la parametrii pe care îi doreşti. De exemplu, înainte de a ajunge acasă, poţi selecta de pe telefon scenariul „welcome home” şi casa se va „pregăti” să te întâmpine: se aprind luminile pe hol, în living şi în bucătărie, temperatura ajunge la nivelul pe care îl preferi, televizorul porneşte pe ştiri şi boxele redau muzica ta favorită.

Control-smartphone-securitate

Gestionarea casei de la distanţă are o serie de avantaje pentru ocupanţi:

  • Confort şi flexibilitate: De oriunde te-ai afla, poţi pregăti casa astfel încât să îţi ofere un nivel maxim de confort. Aplicaţiile pentru control la distanţă sunt intuitive şi uşor de utilizat.
  • Economie de timp, energie şi bani: Controlul de la distanţă elimină nevoia de a manevra manual fiecare dispozitiv din casă, acest lucru oferind economie de timp. Monitorizarea şi controlul sistemelor din casa inteligentă permite reducerea consumului de energie electrică şi termică, reducându-se astfel şi facturile la utilităţi.
  • Nivel sporit de securitate: Faptul că poţi monitoriza şi controla de la distanţă sistemele de securitate din locuinţă îţi oferă un plus de siguranţă. Sistemul de automatizare trimite notificări pe telefonul mobil în cazul în care este detectată o problemă.

 

Controlul la distanţă este o experienţă plăcută pentru utilizatori. Aceştia se simt mai legaţi emoţional de casa lor inteligentă atunci când pot interacţiona cu aceasta într-un mod personalizat, sigur, rapid, convenabil şi eficient.

Control-la-distanta

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home