Climatizare


Controlul climatizării este o cerință esențială într-o casă inteligentă. Proprietarii îşi doresc să se simtă bine în propria locuinţă, iar acest lucru să se întâmple cu un minim de efort din partea lor.

Managementul sistemelor de climatizare în clădirile moderne urmărește, pe lângă asigurarea unui confort pentru locuitori și controlul consumurilor energetice. În ultima perioadă, creșterea considerabilă a consumului de energie electrică s-a datorat sistemelor de climatizare. A devenit aşadar necesar să se folosească metode de reducere a consumului atât pentru binele mediului înconjurător cât şi pentru buzunarul proprietarilor.

Prin intermediul unui termostat inteligent se poate optimiza consumul de energie din interiorul unei camere, astfel încât funcționarea echipamentului de încălzire să fie optimă și să se realizeze economii la consumul de energie.

Efectul existenței unui sistem de Building Management System (BMS) într-o casă inteligentă este folosirea eficientă a energiei cu instalare de aer condiționat și creșterea confortului climatic al beneficiarilor. Folosirea unor algoritmi de analiză a necesarului de energie pentru obținerea temperaturii dorite precum și a calității aerului în fiecare încăpere, permite autoreglarea climatizării. Un termostat inteligent îi oferă utilizatorului posibilitatea de a controla temperatura și confortul de a seta ambientul casei așa cum îşi doreşte. 

Se poate implementa un control automat al temperaturii dorite / optime în fiecare încăpere, în funcție de intervalul orar, de prezența în cameră a oamenilor sau anotimp, corelat cu temperatura exterioară. Într-o casă inteligentă se poate utiliza un termostat instalat local sau se poate controla temperatura de la distanță, de pe telefon sau laptop via Internet. Această funcție este foarte utilă pentru locuințe atunci când proprietarii sunt plecați mai mult timp şi la întoarcerea acasă vor să găsească un mediu plăcut, confortabil. 

Integrarea sistemelor de climatizare în sistemul de Smart Home, corelată cu folosirea panourilor solare și a pompelor de căldură, pot scădea simțitor factura, dând un plus de nuanță confortului în interior.

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home