Cum integrezi Asistenţii Vocali într-un sistem Smart Home
Asistenţii Vocali folosesc diverşi algoritmi pentru a procesa comenzile vocale ale utilizatorului şi pentru a returna informaţiile cerute sau pentru a îndeplini anumite funcţii la cererea acestuia. Asistenţi Vocali precum Google Home, Amazon Alexa, Apple Siri sau Josh.ai sunt deseori utilizaţi în casele inteligente pentru a controla diverse funcţionalităţi.
De ce sa integrezi un Asistent Vocal în sistemul de Smart Home?
Comenzile vocale sunt extrem de utile atunci când ai mâinile ocupate şi nu poţi butona un touch panel sau un smartphone. Sunt de asemenea o metodă mai simplă şi mai rapidă să porneşti melodia preferată, alegi canalul TV la care vrei să te uiţi sau să setezi temperatura dorită în cameră. În plus, utilizatorii declară că este mai distractiv să îi dea sistemului de automatizare comenzi vocale şi se simt astfel mai „conectaţi” din punct de vedere emoţional cu propria locuinţă.


Cum să alegi Asistentul Vocal potrivit pentru controlul locuinţei?
Primul lucru la care trebuie să te gândeşti când alegi un Asistent Vocal este compatibilitatea acestuia cu dispozitivele pe care le ai instalate în sistemul de Smart Home. Producătorii Asistenţilor Vocali publică liste cu dispozitivele cu care sunt compatibili, iar producătorii de echipamente de Smart Home îşi etichetează produsele cu menţiunea „compatibil cu ….”. Cel mai bine este însă să te consulţi cu specialiştii care ţi-au instalat sistemul de Smart Home şi ei vor şti ce să te sfătuiască.
Un alt criteriu pe care trebuie să îl iei in seamă este limba pe care o „înţelege” Asistentul Vocal. Deşti în prezent majoritatea Asistenţilor Vocali nu înţeleg comenzile în limba română, te poţi descurca dacă stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională (engleză, spaniolă, etc.). Vestea bună este că toţi producătorii de Asistenţi Vocali depun eforturi continue pentru dezvoltarea capabilităţilor acestora. Ne putem astfel aştepta ca într-un viitor nu prea îndepărtat să putem da comenzi limba noastră maternă.