Deloitte Smart Home Study (2018)

Smart Home are la bază echipamente inteligente conectate la Internet, care ușurează viața oamenilor prin oferirea unui nivel înalt de confort, securitate sporită, costuri mai mici de electricitate și încălzire, având în același timp și un impact mai mic asupra mediului. Cu toate acestea, costurile ridicate, temerile privind protecția datelor și a preluării controlului asupra lor de către altcineva încetinesc dorința de cumpărare a acestor dispozitive inteligente. 

Printre altele, Deloitte a examinat cât de răspândite sunt deja soluțiile pentru locuințe inteligente și cât de mare este interesul pentru acestea. Conform graficului afișat, difuzoarele inteligente (28%) și sistemele interactive de securitate (28%) se află în vârful listei consumatorilor. Așa cum era de așteptat, oamenii pun mare accent pe securitate și tehnologiile de climatizare a locuințelor, motiv pentru care termostatele  inteligente ocupă a 3a poziție în clasament. Pe lângă aceste echipamente, consumatorii dețin și camere de supraveghere și sonerii cu sisteme video în proporție de 17%. 

Printre cele mai puțin achiziționate dispozitive se numără ferestrele și jaluzelele inteligente, urmate de sistemele de oprire a apei, de irigații și de detectare a scurgerilor/umidității.

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home