Erasmus+

Programul Erasmus+

Cu un buget estimat la 26.2 mld EUR, Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport. Programul se deruleaza in perioada 2021-2027 si pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.

ANPCDEFP

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale este instituția care și-a propus să transforme România prin învățare în ultimii 20 de ani. Instrumentele principale: programele Erasmus+, Corpul European pentru Solidaritate și Granturile SEE. Plus servicii de suport.

Implementare Erasmus+ in Romania

Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport. Prioritățile generale pentru perioada 2021-2027 sunt includerea și diversitatea, transformarea digitală, mediul și combaterea schimbărilor climatice și, în cazul sectorului de tineret, participarea la viața democratică.

In sectiunea de documente, puteti descarca ghidul programului Erasmus+ 2022, apelul european la propuneri pentru proiecte , apelul național la propuneri de proiecte (actualizat august 2022), ghidul de evaluare calitativă a proiectelor si formularele de candidatură.