Noutăți Program Casa Verde 2023

hfhfh1

Săptămâna trecută, mai exact în data de 24.03.2023 a fost publicat în dezbatere publică Ghidul de finanțare pentru binecunoscutul program Casa Verde privind instalarea sistemelor fotovoltaice, aferent acestui an. Noul ghid este perceput ca o propunere, aflându-se în dezbatere publică timp de 10 zile, perioadă în care se pot transmite opinii, recomandări, sugestii prin care poate fi îmbunătățit. Ghidul va intra în vigoare numai după publicarea sa în Monitorul Oficial.

 

Noul ghid aduce modificări semnificative, câteva dintre acestea fiind prezentate pe scurt și în articolul prezent. De asemenea, puteți consulta ghidul complet AICI.

 

O modificare importantă adusă acestei ediții față de programele anterioare se referă la statutul beneficiarului finanțării, care poate să fie persoană fizică sau parohie. De asemenea, este important ca beneficiarul finanțării, persoană fizică, să fie proprietar și să aibă domiciliu la adresa de implementare a proiectului. 

 

În plus, față de edițiile precedente, de data aceasta beneficiarii finali se vor înscrie singuri (nu prin instalator) în aplicația informatică a AFM pentru rezervarea sumelor, iar analiza documentelor depuse de beneficiari în aplicația AFM se va realiza de către instalator, care își va asuma că actele corespund cu normele în vigoare. 

 

În cele din urmă, după obținerea rezervării finanțării, AFM va comunica o listă cu toți instalatorii autorizați pentru instalarea sistemelor fotovoltaice, iar beneficiarii își vor alege un instalator validat de către AFM.

 

În continuare se vor finanța sistemele fotovoltaice cu o putere minimă de 3kW, suma finanțată fiind de 20.000 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului de minim 10% din valoarea proiectului. 

Mai multe informații legate de etapele proiectului, documentele necesare, cât și formularul pentru preînscriere veți regăsi AICI.  Dacă vreți să rămâneți la curent cu toate informațiile legate de programul național Casa Verde 2023, dar și cu noutăți legate de smart home/ știri din domeniul smart home, vă recomandăm abonarea la newsletter-ul nostru.

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home