Tech Cuisine (2021)

 

Cei mai mulți dintre români declară că dețin un Smart TV și îl consideră ca fiind un dispozitiv de tip Smart Home, deși acesta ar face parte mai degrabă din categoria entertainment. De asemenea, peste 60% dintre respondenți dețin echipamente de tip iluminat inteligent (becuri, benzi led, întrerupătoare), precum și dispozitive de climatizare Smart (căldură sau AC).

La polul opus, cu un procent sub 40% se află soluțiile de tip media și entertainment (sisteme de sonorizare inteligente), dar și produsele inteligente pentru calitatea aerului: filtre, umidificatoare, dezumidificatoare sau senzori pentru calitatea aerului. 

În ceea ce privește intenția românilor de a-și achiziționa un dispozitiv inteligent pentru locuința lor în următoarele 6 luni, 71% dintre aceștia susțin că ar face această achiziție, însă doar 29% dintre respondenți ar investi mai mult de 500 de euro pentru un sistem Smart Home complet.

 

 

 

Potrivit graficului de mai jos, respondenții și-ar îndrepta atenția spre achiziționarea de sisteme inteligente din categoria de siguranță și acces: sisteme anti-inundație, anti-efracție, anti-incendii sau încuietori inteligente, dacă ar beneficia de bugetul adecvat. 

De asemenea, în topul preferințelor se află și sistemele de control inteligent al climatizării: termostate inteligente pentru centrală termică, calorifere, încălzire în pardoseală sau AC, urmat de iluminatul inteligent. 

În schimb, doar 20% dintre aceștia ar fi interesați de achiziționarea unor echipamente de tip media și entertainment, motivul fiind explicat mai sus, majoritatea deținând deja acest tip de dispozitive.

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home