Umbrire

 

Sistemele de umbrire se integrează în casa inteligentă, putând fi controlate individual sau ca parte a unor scenarii complexe.

Atunci când ne gândim la perdele, jaluzele sau alte elemente de umbrire, le considerăm, în principal, un obiect practic pe care îl putem integra în designul de interior al clădirii. Dar într-o casă inteligentă sistemele de umbrire sunt şi ele inteligente. Dacă analizăm cu atenție rolul acestora realizăm că au o influență foarte mare asupra temperaturii interioare, consumului de energie, dar și a stării de spirit a celor ce locuiesc în spațiul respectiv, prin controlul exercitat asupra luminii ce intră în încăpere.

Un sistem de smart home oferă posibilitatea controlului elementelor de umbrire: jaluzele, perdele, rulouri, etc., pentru a ajuta la crearea atmosferei dorite dar și pentru a reduce costurile cu sistemele de climatizare. Motivațiile alegerii controlului inteligent al acestora pot fi variate. De exemplu, în loc să fiți treziți dimineața de sunetul strident al ceasului deșteptător, puteți deschide ochii privind răsăritul soarelui de dincolo de jaluzelele care se ridică la ora programată, ori, la apusul soarelui în loc să intrați în fiecare cameră pentru a trage draperiile, o puteți face printr-o singură atingere a touch panel-ului. 

Un aspect important este economia pe care o pot aduce sistemele de umbrire inteligente în ambientul casei. În timpul verii, când temperaturile exterioare ating valori ridicate, sistemul poate coborî roller blind-urile, ajutând astfel sistemul de climatizare, corelat cu poziția soarelui pe anumite fațade. Controlul luminii solare este foarte important pentru cei care lucrează la computer sau urmăresc prezentări sau filme generate de proiectoare. 

Pentru mai multe informaţii vă invităm să citiţi şi despre evoluţia sistemelor de umbrire.

Descarcă GRATUIT eBook-ul  
Casa Viitorului - Smart Home